Haradinaj: Uz pomoć donatora građani Kosova žive mnogo bolje 1Foto: EPA-EFE/MALTON DIBRA

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je danas izjavio da zahvaljujući nesebičnoj pomoći donatora građani Kosova danas žive mnogo bolje.

Na sastanku Foruma na visokom nivou za koordinaciju donatora, Haradinaj je rekao da svi građani Kosova, sve etničke zajednice koje žive na Kosovu, se zahvaljuju donatorima za pokazanu velkodušnost u proteklih 20 godina.

„Zahvaljujući vašoj pomoći, Kosovo je danas očigledno bolje mesto za život, zemlja koja je izašla iz rata, ima napredak u unutrašnjim, društvenim, administrativnim i upravnim reformama, ima razvijenije civilno društvo i ima društveni nivo zemlje koja teži da bude deo porodice evroatlantskih naroda“, rekao je premijer Haradinaj.

On je pozvao donatore da smanje podršku ako Kosovo ne ostvaruje svoje obaveze ili ima propusta u tome.

Donatori su, prema njemu, podsticali svest, napredak i razvoj i stoga zaslužuju poštovanje naroda Kosova, institucija sa predstavnicima zemalja, donatorskih institucija.

Šefica kancelarije EU na Kosovu, Natalia Apostolova, rekla je da je Evropska unija najveći donatorski partner u smislu finansijske podrške Kosovu.

„Tokom mojih putovanja širom Kosova, svedok sam uticaja naše pomoći i to je zaista poboljšalo živote ljudi“, rekla je Apostolova.

Na kraju je Haradinaj rekao da će predložiti Vladi da dodeli donaciju za obnovu katedrale Notre Dame u Parizu, u znak priznanja za pomoć koja je pružena Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari