Haradinaj: Za tri dana odmora 7.000 evra 1

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je demantovao navode prištinskih medija da je njegov sedmodnevni odmor u jednom skijaškom centru u Švajcarskoj koštao građane 80.000 evra.

„Na odmoru sam bio samo tri dana, što me je koštalo 7.000 evra i sve sam platio svojim parama“, kazao je Haradinaj i dodao da neće da polemiše s medijima.

Građani Prištine nedavno su protestovali jer je plata premijera povišena na 2.950 evra, što znači da je Haradinaj na tri dana odmora u Švajcarskoj potrošio skoro dve i po svoje plate.

Premijer Kosova i lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj izjavio je da se ta stranka protivi osnivanju Specijalnog suda za zločine OVK, protivi se i formiranju Zajednice srpskih opština, a protiv je i sporazuma o demarkacije sa Crnom Gorom.

Haradinaj je u Đakovici gde je razgovarao sa gradonačelnikom Ardianom Đinijem kazao da se sporazumu o demarkaciji granice protivio i dok je bio u opoziciji.

„Takav stav imam i kao predsednik Vlade, ne prilagođavam se dnevnim potrebama. Mi smo prilagodjavanjem došli u situaciju da nas tretiraju kao monetu za potkusurivanje. Time nikada nećemo postati nezavisna i suverena država koja donosi odluke“, kazao je Haradinaj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari