Hodžaj: Pacoli neznanjem doveo u pitanje priznanje dvocifrenog broja zemalja 1Enver Hodžaj Foto: EPA / VALDRIN XHEMAJ

Zamenik premijera Kosova u ostavci i bivši ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj ocenio je danas da je „srpska i ruska kampanja“ za povlačenje priznanja Kosova omogućena „neznanjem i nedostatkom strategije“ šefa kosovske diplomatije u ostavci, Bedžeta Pacolija.

„Ja sam ostavio Ministarstvo spoljnih poslova sa 114 priznanja. Međutim, sa Pacolijem kao ministrom, dovedeno je u pitanje priznanje dvocifrenog broja zemalja. Neznanje i nedostatak strategije delovanja od strane ministra Pacolija u velikoj su meri olakšali kampanju Srbije i Rusije protiv Kosova“, naveo je Hodžaj na svom nalogu na Fejsbuku a preneo portal Kossev.

On je ocenio da „pokušajima da sopstvenu nesposobnost u diplomatiji pokrije prostim rečnikom“, Pacoli „ne samo da pokazuje koliko malo kredibiliteta ima, već na žalost šteti i kredibilitetu države Kosovo“.

Hodžaj je ranije izjavio da je 13 država povuklo priznanje nezavisnosti Kosova kao i da postoje „kredibilne informacije“ da još deset država može da donese istu odluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari