Hodžaj: Rešenje priznanje i članstvo u UN 1Foto: www.wikipedia.org

Potpredsednik Vlade Kosova Enver Hodžaj rekao je večeras da je svrha sastanka delegacije Kosova u Briselu bila predstavljanje delegacije i konsultacije, kao i da se na sastanku primetilo da EU želi da Kosovo postane član UN i da dođe do obostranog priznanja.

„Mi smo tražili nekoliko puta da se odredi vreme trajanja dijaloga. Mi tražimo obostrano priznanje. Juče na sastanku se primetilo da EU želi da Kosovo postane član UN i da dođe do obostranog priznanja.

Rešenje pitanja sa Srbijom biće priznanje i članstvo u UN“, rekao je Hodžaj u emisiji „Monitor“ na RTK. Prema njegovim rečima, važnost sastanka bila je u tome što je delegacija Kosova uspela da prezentuje ciljeve koje namerava da postigne tokom dijaloga. „Proces dijaloga nije nov, poslednja faza se dogodilla 2011. godine. Mi smo u Briselu saopštili do kada bi, prema našim predviđanjima, dijalog mogao biti okončan“, rekao je Hodžaj i dodao da dijalog „nije pao s neba, niti je počeo voljom Kosova“.

„Dijalog sa Srbijom počeo je rezolucijom UN. UN su onda mandat dale EU i dijalog treba da se okonča u UN“, kazao je Hodžaj. On smatra da je veliko angažovanje međunarodne zajednice u skladu sa očekivanjima koje ima Kosovo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari