Hoti: Očekujemo da sve protekne mirno 1Foto: N1

Situacija na severu Kosova mirna i stabilna, a Kosovska policija je u punom sastavu zbog posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića danas i sutra, prenosi RTK.

Zamenik regionalnog komandira Kosovske policije Besim Hoti kaže za Kontakt Plus da očekuju da sve protekne mirno i bez incidenata.

„Policija je u kompletnom sastavu, od svih policijskih komandira je zatraženo da prekinu odmore za ovaj vikend kako bi na terenu bio kompletan sastav policije. Na terenu za sada sve teče po planu i trenutno nema nikakvih operativnih ili obaveštajnih informacija o bilo kakvim neredima ili nepredviđenim situacijama. Očekujemo da sve protekne mirno i da ide sve po planu“, rekao je Hoti.

Hoti je dodao da se zbog posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu očekuju gužve u saobraćaju, ali da će saobraćajna policija i redovne policijske jedinice regulisati to na terenu, te da traže razumevanje građana.

Prema službenoj agenda koja je prosleđena policiji, Vučićev ulazak na Kosovo se očekuje oko 14h, a odlazak sutra u isto vreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari