DJB i Dveri: SNS napao naše aktiviste; SNS: Oni napali naše (VIDEO) 1Foto: DJB /Facebook

Koalicija Dosta je bilo i Dveri saopštila je danas da su „huligani SNS“ napali aktiviste DJB oko 9.20 časova na pijaci u Batajnici.

Sa jednog kraja pijace došli su do štanda DJB i Dveri, s namerom da izgaze materijal, da vređaju i provociraju. Oborili štand a zatim su se vratili da izazovu incident, navodi se u saopštenju DJB.

Oni dodaju da je Milan Bojović, savetnik generalnog direktora Jugoimport SDPR, predsednik mesnog odbora SNS u Batajnici i poznati batinaš, predvodio nasilnike koji su pobacali materijal i verbalno podsticao napad na narodne poslanike Dosta je bilo, Dveri i građane.

„SNS banda huligana nema nikakav problem sa nasiljem jer je jedan od napadača odmah priznao da su oborili štand i bacali materijale DJB i Dveri“, navodi se u saopštenju.

Narodna poslanica Dosta je bilo Tatjana Macura i narodni poslanik Dveri Srđan Nogo, dali su kratku izjavu povodom napada SNS batinaša na čelu sa Milanom Bojovićem.

„U poslednjem pokušaju da izazovu incident poslali su i jednu ženu, što se vidi na snimku, kako bi isprovocirala poslanika Dveri Srđana Noga da bi izaivao incident sa njom, što se naravno nije desilo“, dodaje se u saopštenju.

S druge strane. gradski odbor SNS saopštio je da su aktivisti koalicije DJB-Dveri fizički i verbalno napali žene koje su u Batajnici predstavljale SNS.

„Od batinaške koalicije ništa drugo nije za očekivati, a sada je već svima jasno da je njihova jedina politika mržnja, laži i fizički obračun sa neitomišljenicima“, navodi se u saopštenju SNS.

U saopštenju SNS navodi se da su isti „nasilnici koji su danas napali žene na batajničkoj pijaci, su u izbornoj noći 2016. godine napali Maju Pejčić, članicu RIK-a, nešto kasnije novinarke televizije Pink, ali da se tu nisu zaustavili već su fizički nasrnuli i na predsednicu parlamenta Maju Gojković, i na šefa poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića“.

Srpska napredna stranka, kao i svaki put do sada, najoštrije osuđuje svaki vid nasilja, a nadležne državne organe pozivamo da počinioce privedu pravdi, stoji u saopštenju SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari