I Čanak i Radulović kandidati na izborima 1Foto: LSV/Fonet

Predsednik Lige socijaldemokrata (LSV) Vojvodine Nenad Čanak i lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović večeras su objavili kandidature za predsednika Srbije.

U saopštenju LSV se navodi da je ova stranka „uradila sve kako bi se postigao dogovor oko zajedničkog kandidata građanske opozicije“, ali da se to pokazalo neuspešnim. „Uputili smo pozive Saši Jankoviću i Vuku Jeremiću, ali pošto se Janković nije odazvao pozivu, izlišno je pričati o zajedničkom kandidatu“, navode u Ligi.

LSV naglašava da su u pitanju izbori protiv Aleksandra Vučića i njegovog režima, što je i „razlog za kandidaturu Čanka“.

Isti ovaj razlog bio je motiv Saši Raduloviću da se kandiduje.

Skupština Dosta je bilo odlučila je večeras da predsednik stranke i pokreta Saša Radulović bude kandidat na predsedničkim izborima jer samo njegova kandidatura može da presudno doprinese pobedi nad Aleksandrom Vučićem i spreči diktaturu koja se sprema ukoliko ne pobedimo, navodi se u saopštenju ove stranke.

Ova stranka je pozvala sve građane da u što većem broju izađu na birališta i glasaju za kandidata Dosta je bilo „koji se uvek beskompromisno borio protiv pljačke, za vladavinu prava i poštovanje demokratskih institucija, protiv partokratije u kojoj je dobro samo pojedincima na vlasti“.

Glavni zadatak na ovim izborima je pobeda Aleksandra Vučića i spašavanje demokratije. Zato će kampanja Dosta je bilo biti usmerena na vraćanje nade apstinentima, kojih je gotovo polovina i bez kojih nema pobede, da je promena moguća i da će Saša Radulović kao predsednik Srbije biti najčvršća odbrana od diktature koju priprema ovaj režim. Svim opozicionim kandidatima želimo puno sreće u kampanji koja će biti kratka i koja će se voditi u nedemokratskim, gotovo nemogućim uslovima. Ako se udružimo u naporima da sprečimo dalje propadanje zemlje sigurni smo da će Vučić doživeti poraz, a da će građani Srbije prodisati. Na ovim izborima se odlučuje o sudbini Srbije i zato nameravamo da pobedimo, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari