I istok i zapad 1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će održati niz bilateralnih sastanke sa predstavnicima brojnih država i organizacija, koji će prisustvovati inauguraciji predsednika.

Među sagovornicima biće potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin, evropski komesar Johanes Han, ali i lideri država iz regiona.

Vučić će se sastati sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, članovima Predsedništva BiH i predsednikom Slovenije Borutom Pahorom, navodi se u saopštenju.

Razgovaraće i sa potpredsednikom Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa NR Kine Đi Bingsjuen i Emanuelom Isoze Ngondeom, predsednikom Vlade Gabonske Republike.

U saopštenju Pres službe predsednika Srbije se navodi da će Vučićevi sagovornici biti i Mihail Džanelidze, ministar spoljnih poslova Gruzije, ministar za antimonopolsko regulisanje i trgovinu Belorusije Vladimir Koltovič i Endru Lesli, parlamentarni sekretar Kanade za odnose sa SAD.

Savetnik predsednika Palestine za međunarodna pitanja Rauhi Fatuh, kao i zamenica generalnog sekretara NATO Rouz Gotemiler i ministar odbrane Italije Roberta Pinoti biće sagovornici predsednika Srbije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari