Uprkos odluci MUP-a da danas budu zabranjena sva javna okupljanja na teritoriji Beograda, Srpski narodni pokret 1389. u saradnji s Narodnim pokretom Srbije i Srpskom narodnom odbranom najavljuje protest u centru grada.


– Protest zbog dolaska Džozefa Bajdena održaćemo bez obzira na to što je zabranjen. Ni naš jučerašnji protest pred zgradom Predsedništva nije bio dozvoljen, ali smo ga ipak održali jer državni organi ne poštuju sopstvene zakone. Javili su nam da je protest zabranjen telefonom i bez ikakvog obrazloženja – rečeno je Danasu u Pokretu 1389.

Boško Obradović iz Dveri srpskih kaže da je ta organizacija svojim jučerašnjim okupljanjem kod Ruskog cara i izložbom fotografija iz perioda bombardovanja 1999. završila sve svoje aktivnosti povodom Bajdenovog dolaska.

– Beogradom će danas vladati atmosfera okupacije u kojoj je nemoguće delovati. Reč je o gušenju slobodne reči – navodi Obradović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je zabranilo sve javne skupove u Beogradu iz bezbednosnih razloga. U saopštenju MUP-a kaže se da je odluka o zabrani doneta na „osnovu zajedničkog stava državnih organa, bezbednosnih službi i MUP-a“. Građani su zamoljeni „da imaju razumevanja za ovu odluku“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari