I jučerašnje zasedanje Skupštine Srbije, kojim je predsedavala Gordana Čomić iz DS, obeležila je polemika poslanika SRS i naprednjaka o zdravstvenom stanju i razlozima za štrajka Tomislava Nikolića. Posle rasprave u skupštinskoj sali, ista priča je nastavljena pred novinarima u holu.

Tu je najjače odjeknula izjava Velimira Ilića, lidera Nove Srbije, da naprednjačka koalicija ostavlja predsedniku Republike Borisu Tadiću rok da se u toku današnjeg dana izjasni o raspisivanju izbora do kraja godine.

„Tadić treba vrlo ozbiljno da razmisli o ovome. Odlukom o izborima, prekinuo bi agoniju u kojoj se nalazimo“, saopštio je Ilić. Na pitanje novinara da li će pričešćem, koje je Nikolić najavio za danas, ujedno biti okonča njegov štrajk, Ilić je rekao da misli da lider SNS neće odustati od daljeg štrajka glađu.

Miroslav Petković, potpredsednik DSS, smatra da je jedini izlaz iz novonastale situacije u raspisivanju parlamentarnih izbora i izboru nove vlasti. Petković je novinarima rekao da je nedopustivo da se Nikolićevim vidom političkog protesta „neko podsmeva i poigrava“, jer je to njegova lična odluka. On je, međutim, dodao da DSS „za sada“ neće učestvovati u protestima koje organizuju naprednjaci.

Poslanici republičkog parlamenta juče su završili treću sednicu redovnog prolećnog zasedanja, a danas će prisustvovati okruglom stolu o izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika. Nastavak sednice zakazan je za naredni četvrtak, tako da će poslanici imati uskršnji odmor od pet dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari