Ilić: Vučić godinama ne sme da kaže šta se sve potpisuje 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da neko želi da obesmisli proteste „1 od 5 miliona“ i da prikaže kako tamo nema konkretnih zahteva i programa, kao i da je državnim medijima zabranjeno da dolaze na konferencije parlamentarnih stranaka.

„Narod je nezadovoljan i izlazi na proteste, a neko želi da ih obesmisli i prikaže da na njima nema konkretnih ciljeva, zahteva i oročenih programa, samo da ne bi ugrozili nekoga“, rekao je Ilić na konferenciji za novinare.

On je dodao da se na protestima traže slobodni mediji i sređeni birački spiskovi i da proteste treba radikalizovati dok se ne ispune ti zahtevi.

Ilić je naveo i da se ljudi iz medijskih kuća javljaju da kažu da imaju nalog da ne dolaze na konferencije za medije parlamentarnih stranaka, ali da ne smeju da kažu ko ga je izdao.

Govoreći o izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da će Srbija imati katastrofalnu situaciju i rešenje, ako ne nađe kompromis sa Prištinom, Ilić je kazao da Vučić godinama ne sme da kaže šta se sve potpisuje i da obelodani koje je rešenje za Kosovo.

„Ključna pitanja nisu rešena, ne zna se koji je stav Vučiča o NATO i EU koja krši Ustav Srbije i gura priču o nezavisnom Kosovu, državi koja zvanično ne postoji“, rekao je Ilić.

Ilić je kazao i da „nije normalno“ to što se vlast „hvali“ da je prioritet da se napravi put do Prištine, dok Albanci uvode takse na srpske proizvode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari