Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd podnela listu 1Foto: Inicijativa Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd predala je danas Gradskoj izbornoj komisiji izbornu listu za učešće na beogradskim izborima zakazanim za 4. mart.

Ta inicijativa učestvovaće na izborima sa listom Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd – žuta patka – Čiji grad, Naš grad – Ksenija Radovanović, a prvi na listi je Dobrica Veselinović.

Veselinović je rekao da Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ namerava da grad vrati građanima i građankama Beograda.

„Mi smo prva i jedina lista po zip modelu na kojoj su imena 80 muških i ženskih kandidata za gradske odbornike navedena naizmenično“, rekao je Veselinović.

Radovanović je rekla novinarima da je u nazivu liste navedeno sve po čemu je inicijativa poznata, kako ne bi bilo manipulacija i da bi građani jasno znali o kome se radi.

„Ne želimo da Beograd bude grad u kome se obale poklanjaju, delovi grada prodaju onome ko da više, želimo da budemo grad za sve koji ga vole, da oni odlučuju kako se Beograd gradi“, rekla je Radovanović.

Predstavnici Inicijative najavili su da će tokom dana postaviti osam zastava sa žutom patkom koja je njihov simbol i simbol protesta. Prva je okačena na jarbol ispred Gradske uprave. Do sada je GIK proglasila 11 izbornih lista, a rok za podnošenje je 16. februar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari