Inicijativa Ne davimo Beograd predala zahtev Vladi za razrešenje Siniše Malog 1Foto: Inicijativa Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd predala je danas Vladi Srbije i premijerki Ani Brnabić formalni zahtev za hitno razrešenje Siniše Malog, navodi se u njihovom saopštenju.

Inicijativa, kako navodi, zahteva da premijerka uputi Narodnoj Skupštini Srbije predlog za razrešenje Ministra finansija na prvoj sledećoj sednici Vlade, u četvrtak 28. novembra.

Pozvali su građane da se istoga dana, u četvrtak, 28 novembra, u 18 časova, okupe ispred Vlade Srbije i „živim lancem brane institucije države od dokazanih plagijatora, prevaranata i okupatora“.

„Siniša Mali ne sme ostati na javnoj funkciji i mora snositi posledice kako za plagiranje doktorata, tako i za brojne štetne projekte i afere u kojima je igrao vodeću ulogu, a zajedno sa njim i svi drugi koji su se ogrešili o javni interes. Građani Srbije najača su karika u lancu odbrane naše države od kriminalne političke elite i zato ih pozivamo da stanemo u živi lanac za odbranu institucija. Udruženi građani imaju moć da povratimo našu državu“, poručili su iz Inicijative Ne davimo Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari