Ni gotovo osam meseci po formiranju vladajuće koalicije SNS-SPS u Valjevu ne prestaju kadriranja i zapošljavanja.

Neke funkcije prvi put je implementirala sadašnja vlast. Ostavku, pre isteka mandata, na mesto načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti podnela je Jelica Stojanović iz SPS, a na njeno mesto do okončanja konkursa na rok od tri meseca imenovan je Aleksandar Purić iz SNS.

Gradsko veće prihvatilo je ostavku dosadašnje načelnice Gradske uprave Jelice Stojanović i gradonačelnik Slobodan Gvozdenović joj se zahvalio na saradnji. Odmah potom ista načelnica rešenjem na tri meseca do okončanja konkursa imenovana je za zamenika novog načelnika. Za ovo radno mesto gradonačelnik kaže: „Dosadašnja načelnica sada će obavljati mnogo važnije poslove od značaja za grad“.

Stojanovićevoj je ovo bio drugi mandat na koji je konkursom i izborom komisije postavljena 6. decembra 2013. godine na mandat od pet godina. Pre toga je u punom mandatu takođe bila načelnica uprave za društvene delatnosti. S obzirom da Veće nije imalo pravni osnov za razrešenje načelnice Stojanović, jasno je da se radi o partijskom dogovoru i iznuđenoj ostavci.
Na mesto Jelice Stojanović odlukom Veća doći će u statusu vršioca dužnosti na tri meseca, do okončanja konkursa, Aleksandar Purić, dipl. pravnik. Potpuno neverovatno i zasad neobjašnjivo, prilikom usvajanja odluke o njegovom postavljenju pročitana je samo tačka dnevnog reda bez pominjanja imena gospodina Purića. Ipak u materijalu Većnika nalazi se podatak o kom licu je reč. Koliko je do sada poznato Purić je ranije bio zaposlen u Centru za socijalni rad Kolubara, da bi nedavno bio primljen na mesto inspektora za sport na neodređeno radno vreme, za šta je pored još dva radna mesta sa statusom na neodređeno dobijena dozvola resornog ministarstva. Za kratko vreme inspektor Purić se pomenutim poslom nije bavio, pa je sada jasnije da je na ovom mestu samo čekao postavljenje na mesto načelnika Gradske uprave.

Nije loše podsetiti se da je u trenutku i neposredno nakon formiranja koalicije SNS-SPS u javnosti objavljena informacija da se koalicija saglasila oko toga da ubuduće Grad Valjevo ima jednog načelnika Gradske uprave. Sada, sedam meseci kasnije Grad ima ne samo dva načelnika, već i zamenika načelnika. Mesto zamenika načelnika nikada u istoriji Valjeva nije postojalo do ovog trenutka, a u ovoj vlasti je viđeno i usvojeno da i sekretar Skupštine ima svog zamenika. Vladajuća koalicija broji 44 odbornika, a svi se kunu da su protiv partijskog zapošljavanja te da ono i ne postoji. 

Šefovi kabineta i sekretar šefa

Istorijske promene desile su se i u samom Gradskom veću gde je dolaskom nove vlasti Veće prošireno za još dva člana pa sada, umesto ranijih devet, broji 11 članova. Za razliku od ranije vlasti, sada u Upravi postoje i šefovi kabineta i gradonačelnika i zamenika gradonačelnika, ali i kako je Danasu rečeno u Upravi, i sekretar šefa kabineta gradonačelnika, koji taj posao obavlja po osnovu Ugovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari