Italijanski ambasador: Italija ohrabruje prijatelje u Beogradu da nastave pregovore sa Prištinom (FOTO) 1Italijanski ambasador na večerašnjem prijemu Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo poručio je večeras da Italija ohrabruje prijatelje u Beogradu da nastave sa unutrašnjim reformima i pregovorima koji će dovesti do kompromisnog rešenja sa Prištinom, navodeći da će u tim poduhvatima imati podršku njegove zemlje.

Lo Kašo je, na prijemu povodom Dana Republike Italije, podsetio da dve zemlje u 2019. proslavljaju 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa i 10 godina strateškog partnerstva, a da su nedavno realizovane posete italijanskog premijera Đuzepea Kontija Srbiji, kao i susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa vicepremijerom Mateom Salvinijem.

Prema rečima italijanskog ambasadora, evropska perspektiva za Srbiju mora ostati opipljiva i kredibilna, a Srbija mora ostati zemlja predvodnik u tom procesu.

To je ambiciozan cilj, ali članstvo u EU ne znači samo usvajanje zakona, već usvajanje zajedničkih vrednosti, naglasio je Lo Kašo.

Dragi prijatelji, napravili ste pravi izbor, izbor iz srca i mi verujemo u taj izbor, a vi ne treba da prestane da verujete u to, poručio je italijanski ambasador.

Prijemu su prisustvovali predsednica Skupštine Maja Gojković, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, supruga predsednika Srbije Tamara Vučić, ministri, predstavnici diplomatskog kora i brojne ličnosti iz javnog i kulturnog života Srbije, kao i predstavnici italijanskih firmi koje posluju u Srbiji.

Uoči prijema Lo Kašo je uručio Ordene italijanske zvezde Aleksandri Ristić – Fira, Ivanu Petroviću i Milanu Vraniću za izuzetan doprinos jačanju prijateljstva i saradnje Srbije i Italije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari