Ivan Karić kandidat za "zelenog" predsednika republike 1foto: medija centar

Ivan Karić, narodni poslanik i predsednik Zelenih Srbije, kandidovaće se na predsedničkim izborima u Srbiji 2017. godine, saznaje Danas iz veoma pouzdanih izvora.

Inicijativu za Karićevo svrstavanje među takmace za Nikolićevog naslednika pokrenula je, saznaje se, „Zelena ekološka partija -Zeleni“ jedna od osnivača Pokreta Zeleni front, ali su je prihvatile i druge članice ove „krovne“ organizacije ekoloških stranaka i pokreta u Srbiji.

Iz inicijative u koju je Danasov novinar imao letimičan uvid može se zaključiti da je motiv za ovakav potez potreba “ da se osnaži i ubrza preobražaj Srbije i njen put ka EU na osnovu zelenih politika, održivog razvoja i cirkularne ekonomije…“ Još zanimljivije je da se iz kontura buduće kampanje vidi da će ona u okosnici imati baš taj kvalifikativ „zeleni predsednik Srbije“.

Novinar Danasa se nije uverio u to da li su i da li će Zeleni Srbije čiji je Ivan Karić predsednik konsultovali svog koalicionog partnera, Socijalističku partiju Srbije. NJen predsednik Ivica Dačić, je da podsetimo, i sam nagovestio svoju kandidaturu za predsednika Srbije, pa ju je potom „overio“ i njegov koalicionaš Marković Palma, ali iz SPS potom je zvanično nagovešteno samo da o tome odluke još nema.

Međutim, sudeći po ubedljivosti i ubeđenosti izvora ove informacije, Zeleni front i Zeleni Srbije neće odustajati od ove kandidature bez obzira na ishod konsultacija sa socijalistima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari