Ivanović: Tužilaštva iz Prištine i Beograda se prepucavaju 1Foto:N1

Miroslav Ivanović, brat ubijenog lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, izjavio je N1 da se od trenutka kad je pokrenuta istraga o ubistvu ništa nije promenilo i da su jedine informacije koje porodica ima one kojima mediji raspolažu ili koje izgovore politički zvaničnici.

Na pitanje kako izgleda život sa nedostatkom informacija, Ivanović je odgovorio rečima „veoma teško“.

„To je jedna ozbiljna drama utoliko više što smo upućeni na činjenicu kako je Oliverov život oduzet. Oduzet je deo nas. Iščekujemo da nam se saopšte rezultati istrage u smislu ko su izvršioci, ko su nalogodavci. Izuzev same činjenice da se definitvno radi o političkom ubistvu, što govori o pozadini i motivima ubistva, nismo uspeli da saznamo da ima indicija za bilo šta drugo. Ostavljeni smo i prepušteni sami sebi da analiziramo i osluškujemo svaku izgovorenu reči“, rekao je Ivanović.

On je dodao da ima mnogo zbunjujućih izjava i da se to može pripisati „političkim sukobljavanjima“.

„Mi ne pripadamo nijednoj strani, niti smo do te mere naivni da nas mogu zloupotrebljavati“, istakao je on. Ivanović naglašava da će porodica i Oliverovi saradnici istrajati na zahtevima. „Bojim se da nismo u prilici da procenjujemo da li to ima efekta na one koji bi trebalo da se odazovu na te pozive. Neće se odustati, naši životi su promenjeni tim ubistvom, nećemo moći da se pomirimo sa tim jednostavno.

Svakim danom i javnim nastupom ćemo to koristiti i govoriti, naš je interes da se otkrije ko su nalogodavci i izvršioci tog gnusnog dela“, poručio je Ivanović. Prema njegovim rečima, „Oliverova priča je krvavo krunisana 16. januara, a počinje od momenta suđenja koja je očigledno u vezi sa ubistvom“.

„U samoj toj priči postoji više aktera i pravaca u koje se mogu uprti oči šta je prava istina i ko je svemu tome doprineo“, rekao je Ivanović. On je istakao da se došlo do situacije da se tužilaštva iz Prištine i Beograda prepucavaju i da je neprihvatljivo da se ne mogu naći na istom, zajedničkom cilju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari