Ivić: Suverenitet na tacni 1

Nezavisni poslanik u Skupštini Srbije Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da je pozivni broj jedan od atributa suvereniteta, koji je država Srbija dala „na tacni“ kosovskim Albancima.

Marko Đurić je u „slavodobitničkom maniru“ objavio da je Kosovo i Metohija dobilo pozivni broj koji je vlasništvo Srbije, rekla je Rašković Ivić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Za neupućene, dodala je ona, Međunarodna telefonska unija dodeljuje međunarodni pozivni broj suverenim državama, državama članicama UN.

Treba se zapitati zašto je to urađeno ovom brzinom i u „mraku“, nenajavljeno, a pokriveno oblandom priče o čuvanju imovine Telekoma na teritoriji Kosova i Metohije, istakla je Rašković Ivić.

Zašto se pristupilo po „klintonovskim uputstvima i receptima“, politike koja je u SAD dozivela krah? Zašto se nije sačekao 20. januar, kada Donald Tramp preuzima funkciju, pa da se postavi nova pregovaračka platforma, upitala je ona.

Nezavisni poslanik Slaviša Ristić rekao je da je u pokrajini, u opštinama Zvečan i Kosovska Mitrovica, u toku gradnja dva nova granična prelaza sa državom koju Srbija navodna nikada neće priznati.

Ova vlada sama finansira i gradi granicu sa Kosovom, rekao je Ristić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari