Iz trećeg puta izabran Savet MZ Gradac u Raški, opoziciji jedan mandat 1Raška Foto: J. Raspopović

Komisija za sprovođenje izbora za članove saveta mesnih zajednica u opštini Raška, konačno je  proglasila rezultate izbora za Savet Mesne zajednice Gradac.

Izabrano je petočlano rukovodstvo te seoske mesne zajednice. Među njima je i opoziciona kandidatkinja Dragica Nikolić, koju je predložilo udruženje građana Lokalni front Raška (LFR).

Za članove Saveta MZ Gradac izbori su tri puta održavani. Rezultate prva dva glasanja poništavala je Izborna komisija. Prvi put je to urađeno zbog neregularnosti prilikom primopredaje izbornog materijala, a drugi put, kako je saopšteno „zbog bitnih nepravilnosti u postupku sprovođenja izbora“. Uz drugu odluku o poništavanju izbora, komisija je donela odluku i da raspusti staru biračku komisiju i formira novu.

LFR je poništavanje prvog glasanja ocenio kao „gušenje demokratije“ zbog „fingiranja neregularnosti u primopredaji izbornog materijala. Iako su svi izborni materijali uredno predati, po rečima izborne komisije u Gradcu“. Posle drugog poništenog glasanja, u saopštenju su naveli da su meštani tvrdili da je u biračkpm mestu bilo i pokojnika, da je bilo i birača, kojima je na biralištu saopštavano „da su već glasali“, a na mestu predviđenom za potpis videli su svoje ime „napisano tuđim rukopisom“.

Ovo raščansko udruženje građana tvrdi da je u 15 od 19 mesnih zajednica na listama bilo onoliko kandidata koliko se bira i svi su članovi vladajuće SNS, a samo u četiri bio je po jedan kandidat više. Među mesnim zajednicama sa kandidatom više našlo se i selo Gradac.

Po broju osvojenih glasova Dragica Nikolić našla se na drugom mestu sa 71 osvojenim glasom i jednina je kandidatkinja opozicije koja će biti u rukovodstvu jedne mesne zajednice. U 19 mesnih zajednica izabrano je ukupno 123 članova saveta, 122 su iz SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari