Aktivisti Ne davimo Beograd opasali stubove ispred RIK-a trakom Bojkot 2020 (VIDEO) 1Foto: Inicijativa Ne davimo Beograd

Aktivisti inicijative Ne davimo Beograd zalepili su danas na stubovima ispred sedišta Republičke izborne komisije (RIK) u Beogradu selotejp-traku na kojoj piše „Bojkot 2020“.

Kod zgrade Skupštine Srbije gde se nalazi sedište RIK-a pojavilo se desetak aktivista te inicijative, a obezbedjenje RIK-a je odmah skinulo selotejp-traku.

Iz te inicijative su saopštili da su tom akcijom pozvali građane da se pridruže „borbi za slobodnu, demokratsku i solidarnu Srbiju i bojkotuju lažirane izbore“.

Oni su ocenili RIK kao jednu od institucija koja radi za „kriminalni vladajući režim“, dok se, kako su naveli, sve političke partije, organizacije civilnog društva, eksperti, međunarodne organizacije i brojni pojedinci koji prate izborne procese slažu da nema zadovoljavajućih izbornih uslova.

„Za to vreme RIK je, umesto suštinskih promena da se dodje do fer uslova za sve učesnike kojima bi se smanjio pritisak na birače i omogućili slobodni i fer izbori, odlučio da bude saučesnik izborne farse“, saopštili su iz inicijative Ne davimo Beograd.

Kako su kazali, u Srbiji se ne održavaju izbori već vlast sprovodi nasilje nad građanima i građankama Srbije.

„Režim Srpske napredne stranke i njenih satelita organizuje lažirane izbore da bi prikrili očiglednu istinu – da su zaveli diktaturu u Srbiji. Oni su uzurpirali i uništili svaku instituciju i onemogućili da se čuje glas građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari