Aleksić: U nedelju ne izlazite na izbore, sačuvajte zdravlje i dostojanstvo 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić pozvao je danas građane da u nedelju, 21. juna, ostanu kod kuće i ne izađu na izbore i tako sačuvaju zdravlje i dostojanstvo.

„Moramo da pokažemo da imamo kičmu i dostojanstvo i tako ćemo dobiti poverenje građana. Pokazaćemo da se ne bavimo politikom zbog privilegija i poslaničkih plata, kojih smo se svesno odrekli. Narodna stranka drži reč i posle bojkota krenućemo u kampanju i predstavićemo građanima naš program“, rekao je Aleksić televiziji N1.

Aleksić je istakao da je bojkot izbora jedino sredstvo koje je dalo rezultat protiv vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića i SNS-a.

Potpredsednik Narodne stranke je naveo da izbori neće biti održani na Kosovu i Metohiji, a da nijedna stranka koja će učestvovati na izborima nije postavila pitanje zašto je građanima Srbije na Kosovu uskraćeno biračko pravo, garantovano Ustavom.

„Na izborima će učestvovati profesionalna opozicija i plaćena opozicija koja ulazi u parlament zbog poslaničkih plata i privilegija, a odluke će donositi stranka koja će imati 60 odsto glasova i to pokazuje sav besmisao učešća na izborima“, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da „Srbija više nije država, nego plemenska zajednica u kojoj plemenski vođa odlučuje o svemu.

„U pravosuđu stanje nikada nije bilo gore, zahvaljujući uništavanju opozicije i svake kontrole. Kako funkcionišu institucije najbolje pokazuje to što je Aleksandar Obradović završio u zatvoru umesto oca ministra unutrašnjih poslova, to što država proizvodi marihuanu na ’Jovanjici’, kao i to što Siniša Mali ne zna odakle mu 24 stana, a Aleksandar Vulin kaže kako mu je tetka dala pare za stan“, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da vlast vodi katastrofalnu ekonomsku politiku u poslednjih osam godina, čiji je rezultat da je 1,8 miliona ljudi na ivici siromaštva, a 500.000 siromašnih i da Srbiji preti dužničko ropstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari