CeSID na dan izbora u Medija centru 1

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) najavio je da će, kao i svaki put od 1997. godine, posmatrati izborni proces i o tome će redovno obaveštavati javnost tokom izbornog dana kao i u finalnom izveštaju posmatračke misije posle izbora.

O kvalitetu izbornog procesa tokom izbornog dana, CeSID će govoriti na konferencijama za novinare u Medija centru u 10.00, 12.00, 15.00, 18.00 i 19.30, a predstavnici CeSID-a će biti dostupni za izjave tokom čitavog dana.

Kako je najavljeno, press centar u Medija centru biće otvoren od 8.00 do 20.00 časova

Posle 20 časova, Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) i IPSOS Srbija će organizovati paralelno brojanje glasova i objavljivati procene izlaznosti i izbornih rezultata u izbornoj noći, a medijski partneri su im Radio televizija Srbije (RTS), Al Jazeera Balkan i Adria Media Group.

Izlaznosti i procenu izbornih rezultata možete pronaći i na zvaničnim prezentacijama Ipsos Srbija i CeSID-a, kao i na društvenim mrežama, a prenos se može pratiti uživo na Youtube kanalu Medija centra.

Izveštaj o kvalitetu izbornog procesa biće objavljen nekoliko dana po završetku izbora i obuhvatiće nalaze iz dugoročnog posmatranja izborne administracije, rada institucija, analize medijskog okruženja u onlajn i štampanim medijima i posmatranja izbornog dana, najavio je CeSID.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari