Ćuprija: SNS osvojio 30 mandata u lokalnoj skupštini od ukupno 37 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC (Ilustracija)

Lista „Aleksandar Vučić – za našu decu“ na izborima za odbornike Skupštine opštine Ćuprija, prema zvaničnim rezultatima opštinske izborne komisije, osvojila je 9.398 glasova, odnosno dobila je podršku 78,24 odsto birača koji su glasali.

To znači da će Srpska napredna stranka u novom sazivu lokalnog parlamenta imati 30 odbornika od ukupno 37, saopšteno je danas iz ćuprijske opštine.

Lista „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“ osvojila je 1.768 glasova (14,72 odsto), pa će u Skupštini opštine Ćuprija imati pet odbornika, dok je za listu „Partija ujedinjenih penzionera Srbije – Milan Krkobabić“ glasalo 846 birača (7,04 odsto), pa će u novom sazivu Skupštini opštine Ćuprija imati dva odbornička mandata.

Na osnovu izbornog materijala primljenog od biračkih odbora, Izborna komisija opštine Ćuprija utvrdila je da je na jučerašnje izbore izašlo 13.074 birača, što u procentima iznosi 44,74 odsto.

Komisija je utvrdila da nije bilo bitnih povreda odredaba Zakona o lokalnim izborima i nije poništila glasanje ni na jednom biračkom mestu, a članovi izborne komisije nisu imali premedbe na utvrđivanje rezultata izbora, konstatuje se u zapisniku o radu na utvrđivanju rezultata izbora za odbornike Skupštine opštine Ćuprija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari