DJB podneo krivičnu prijavu zbog falsifikovanja rezultata glasanja u Nišu 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIC/MO

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da je podneo krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Nišu protiv nepoznatog lica, zbog falsifikovanja rezultata glasanja u tom mestu.

Kako se navodi u saopštenju, prijava je podneta nakon što su građani na Tviteru ukazali na činjenicu da su delovi zapisnika sa gotovo svih 176 biračkih mesta u Nišu pisani istovetnim rukopisom.

„Pošto svaki birački odbor ima različitog predsednika i različite članove odbora koji su zakonom zaduženi da sačinjavaju i potpisuju zapisnik sa svog biračkog mesta, pojava istovetnog rukopisa na svim biračkim mestima u Nišu predstavlja očigledan dokaz da je sadržaj zapisnika falsifikovan“, ocenili su iz DJB.

Dodali su da su uz prijavu priložili oko 15 zapisnika sa istovetnim rukopisom i predložili Višem javnom tužilaštvu u Nišu da kao dokaz uzme sve zapisnike koji su objavljeni na internet stranici Republičke izborne komisije.

Predložili au i da tužilaštvo izvrši grafološko veštačenje i sasluša predsednike svih biračkih odbora u Nišu, kao i da identifikuje lica koja su organizovala grupu koja je izvršila krivično delo iz člana 161. Krivičnog zakonika, te da protiv njih pokrene istragu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari