Dveri pozivaju SPS u bojkot 1Foto: Logo

Pokret Dveri osudio je danas napad na funkcionere Socijalističke partije Srbije (SPS) u Žablju i zatražio da se hitno nađu vinovnici napada u kojem su teško povređeni predsednik i sekretar izbornog štaba SPS, a socijaliste pozvao da se pridruže bojkotu izbore.

„Samo dan nakon proglašenja izbora SNS je počeo izborni krvavi pir. Jasno je da je bojkot jedino sredstvo borbe protiv ubica sa šipkama i zbog toga pozivamo SPS da se pridruži bojkotu“, navedeno je u saopšptenju Dveri, uz ocenu da „više nije pitanje politike već života i smrti i građana i države“.

„Sramotno bi bilo da SPS, sadašnji koalicioni partner SNS, nakon pokušaja ubistva njihova dva funkcionera nastavi učešće u izborima gde pobeđuje onaj koji ima dužu šipku spremnu za lomljenje lobanja čak i koalicionih partnera“, ocenio je pokret Dveri. Socijalistička partija Srbije zatražila je u četvrtak uveče od nadležnih državnih organa da „preispitaju ulogu predsednika opštine Žabalj Čedomira Božića, koga smatra nalogodavcem napada na prostorije SPS Žabalj“, kada su, kako se navodi, „nanete izuzetno teške telesne povrede predsedniku izbornog štaba SPS Stojanu Boroji i sekretaru izbornog staba Zoranu Šokiću“.

Socijalisti su saopštili da su tri maskirane osobe „naoružane metalnim šipkama“ nasilno upale u prostorije SPS „i surovo tukle Boroju i Šokića do besvesti i krvi“, koji su „sa povredama glave, obilnim krvarenjima i otvorenim prelomima ruku i nogu“ hospitalizovani u Urgentnom centru Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari