Gajić: Bojkot će pobediti, SNS pada s vlasti 2022. godine 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, izjavio je da će „bojkot predstojećih izbora pobediti“ jer će doneti poverenje građana u opoziciju, i SNS će biti na vlasti do 2022. godine, kada će opozicioni kandidat pobediti Aleksandra Vučića na izborima za predsednika Srbije.

„Imamo čvrsto vezanih milion birača i to će da oduzme mnogo u ukupnom procentu izašlih na izbore. Realno ćemo da spustimo na tri miliona izašlih ili ispod, što bi bio odličan rezultat. Posle bojkota ćemo biti bolje organizovani i čvršći nego što smo bili“, rekao je Gajić Slobodnoj televiziji, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Gajić je dodao da u Srbiji „ne postoje izbori“ i da se ono što će se dogoditi 21. juna se samo naziva izborima, jer je sve unapred namešteno i poznato.

„Žao mi je što neke opozicione stranke nisu imale živce da izdrže u bojkotu“, rekao je Gajić.

Gajić je istakao da Narodna stranka drži reč i da se odluka o bojkotu pokazala kao ispravna, jer su izborni uslovi pogoršani od avgusta 2019. godine, kada je tu odluku donela.

„U današnjoj Srbiji je sve privid – pravna država, sloboda, pravda, zakonitost i građani žive privid života. U Srbiji je 1945. godine uspostavljena tradicija koja ne podrazumeva slobodu, pravdu i demokratiju“, naveo je Gajić.

Gajić je rekao da je Srbiji neophodna promena sistema, a za to je potrebno da budu zadovoljena dva uslova, od kojih je prvi zabrana rada Srpske radikalne stranke, Socijalističke partije Srbije i Srpske napredne stranke.

„Neophodno je da u zakonitom i transparentnom postupku te stranke i njihovi lideri budu zauvek izbačeni iz političke igre. To je urađeno u Italiji 1990. godine, kada je utvrđeno da je mafija potpuno preuzela političke stranke“, dodao je Gajić.

„Oni su nas uništili, prvo komunisti, pa onda ovi koji su svi nastavljači te ideje. Kada je pao Berlinski zid, kod nas su se komunisti podelili u dve kolone, napravili su komunističke četnike, Vojislava Šešelja i to društvo koje je posle nastalo i u Republici Srpskoj, i kvazi liberale, koji su kao neka velika levica i koji i danas utiču na javno mnjenje. Oni vode politiku u Srbiji, i nazovi građansku i ovu primitivnu nacionalističku“, istakao je Gajić.

Gajić je naveo da je drugi uslov za promenu sistema da se „uništi služba državne bezbednosti“, što su učinile sve države u istočnoj Evropi posle pada komunizma.

„To je služba koja u Srbiji ima neprekinut kontinuitet od 1945. godine do danas. Oni nikada nisu pali s vlasti, od kada su bili KNOJ, pa Ozna, pa Državna bezbednost i današnja BIA, oni su na vlasti u kontinuitetu i učestvovali su u smenjivanju svake vlasti i dovođenju svake vlasti. To je politička policija koja je, po pravosnažnim presudama srpskih sudova, učestvovala kao organizator u nekoliko najtragičnijih ubistava u našoj novijoj istoriji – Ivana Stambolića, Slavka Ćuruvije i Zorana Đinđića, kao i u dva pokušaja ubistva Vuka Draškovića“, rekao je Gajić.

Gajić je dodao da se sa tom službom mora raskrstiti tako što će biti svi otpušteni, pa da se zaposle novi ljudi.

„Tamo sigurno ima mnogo profesionalaca koji bi zaslužili posao, ali u toj službi ključne strateške odluke i dan danas donose ljudi iz režima Slobodana Miloševića“, rekao je Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari