GG "Čačak je naš": Vučićevo otvaranje fabrike Forverk primer funkcionerske kampanje 1Foto: Beta/New Moment/Milan Živković

Grupa građana „Čačak je naš“, koja učestvuje na predstojećim lokalnim izborima u Čačku, ocenila je da je današnja poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića fabrici „Forverk“ u tom gradu „školski primer funkcionerske kampanje“.

Otvaranje fabrike ‘Forverk’ od strane Aleksandra Vučića, koja već godinu dana radi i proizvodi je školski primer funkcionerske kampanje“, navodi se u saopštenju grupe građana.

Grupa građana postavlja pitanja da li je poseta predsenika Srbije bitna za budućnost te fabrike ili grada i da li je otvaranje fabrike moglo proteći bez prisustva predsednika Srbije?

„Odgovor na prvo pitanje se sam nameće. Fabrika ‘Forverk’ već godinu dana radi i proizvodi. Mada smo više nego nezadovoljni, jer od pomenutih 1.000 radnika još nema ni naznake, ne verujemo da će ni Vučićev dolazak bilo šta promeniti u tom pravcu“, navodi se u saopštenju.

Grupa građana navodi da se „ništa bitno ne bi desilo“, a verovatno ni samo otvaranje i da Vučić nije došao.

„Njegov dolazak je ovim postao klasičan primer kako funkcioneri, a gde ćete većeg od njega, koriste priliku da u predizbornoj atmosferi, o trošku budzeta, propagiraju politiku SNS-a“, navodi se saopštenju grupe građana.

Ta novoformirana grupa građana učestvuje na lokalnim izborima sa izbornom listom pod nazivom “ Čačak je naš – Ujedinjena demokratska Srbija“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanom otvaranju nemačke fabrike za proizvodnju delova za auto-industriju „Forverk“ u Preljini kod Čačka.

Prema podacima menadžmenta „Forverka“ u izgradnju fabrike u Preljini, koja se prostire na 45.000 kvadrata, uložili su 60 miliona evra i sada ima 176 zaposlenih, a planirano je da do završetka finalne faze zapošljava 1.000 radnika.

Grad Čačak je uložio više miliona evra u izgradnju komunalne infrastrukture na lokaciji fabrike.

Čačanski „Forverk“, čija je izgradnja trajala 18 meseci, snabdevaće vodeće svetske proizvođače automobiila poput BMW, Audija, Folksvagena, Forda, Opela, Poršea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari