Grupno glasanje Srpske liste 1Srpska lista ide na glasanje Foto: FoNet/Kosovoonline

U severnom delu Kosovske Mitrovice i ove godine je organizovano grupno glasanje, zbog čega je veliki broj ljudi u isto vreme stigao na biračko mesto i izazvao veliku gužvu u glasačkom centru u Tehničkoj školi, javlja portal Koosev.

Grupno glasanje predvodili su funkcioneri Srpske liste, predsednik stranke i zamenik kosovskog premijera Goran Rakić, šef poslaničke grupe u Skupštini Kosova, Igor Simić, v.d. gradonačelnika Severne Mitrovice i predsednik PO Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić.

U grupi koja je došla na biračko mesto bili i kandidati SNS za poslanike Narodne skupštine – Danijela Vujičić, Ljubomir Marić i Milan Savić, navodi portal Kossev.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je u Severnoj Mitrovici da je izborni dan – dan demokratije i pozvao građane da u što većem broju izađu na birališta.

„Prema informacijama koje imam birački proces protiče u najboljem redu. Velika izlaznost od ranog jutra je jasan pokazatelj da je današnji dan dan demokratije“, rekao je Rakić.

Gradonačelnik Zvečana Vučina Janković glasao je u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u tom gradu, a nakon toga je poručio da su današnji izbori vrlo bitni jer je, kako je rekao, važno ko će biti predstavnici u parlamentu.

„Naši građani su svesni situacije u kojoj živimo“, rekao je Janković i pozvao građane opštine Zvečan da ispune svoju dužnost i glasaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari