Jeremić: Ko veruje da živi u zlatnom dobu, neka veruje i u brojeve RIK-a 1Vuk Jeremić u Vranju Foto: Narodna stranka

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je „bojkot već uspeo“ i da će dokaz biti to što će vlast nastaviti da napada one koji nisu predstavljeni u parlamentu.

„Očekujem malu izlaznost, ali ne bi trebalo upadati u zamku rasprave zvanično objavljenih brojeva. Vlast će 21. juna uveče nešto saopštiti, ali će ti brojevi biti validni koliko je validna i tvrdnja da je Srbija država sa najvećim ekonomskim rastom u Evropi i da živimo u zlatnom dobu. Ko veruje da živi u zlatnom dobu, taj neka poveruje i rezultatima takozvane Republičke izborne komisije“, rekao je Jeremić u Vranju, gde je razgovarao sa građanima.

Jeremić je, kako prenosi pres služba Narodne stranke, naveo da će posle 21. juna prava opozicija režimu i sistemu koji je on stvorio ostati van nelegitimno izabranog parlamenta.

„Od 21. juna građani će znati na koga mogu da se oslone da će ispuniti obećanje. Narodna stranka drži reč i kao što se ponašamo danas u opoziciji, sutra ćemo se tako ponašati i kada dobijemo priliku da preuzmemo odgovornost za upravljanje državom“, rekao je Jeremić.

„Dokazali smo da držimo reč i da kada nešto obećamo to i ispunimo, da se ne bavimo politikom radi apanaža, budžetskog finansiranja, privilegija i odborničkih mesta – svi sada u Srbiji znaju da smo se toga odrekli“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da će svi koji izađu 21. juna na birališta zapravo glasati za to da se postojeća situacija produži za još četiri godine.

„Nema nikoga u Srbiji ko misli da izlaskom na ove i ovakve izbore svojim glasom može bilo šta da promeni. Mi ćemo situaciju u Srbiji promeniti i taj dan nije toliko daleko, ali to će se dogoditi na izborima koji će biti drugačije organizovani“, rekao je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari