Jovanović: Današnji izbori posebni zbog atmosfere u političkom životu 1Čedomir Jovanović Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Predsednik Liberalno-demokratske partije i nosilac liste Koalicija za mir Čedomir Jovanović ocenio je da su današnji izbori po svemu posebni, najviše zbog atmosfere koja vlada u političkom životu Srbije.

„Ovi izbori su po svemu posebni, ne samo zbog toga što se glasa sa maskom, nego zbog atmosfere koja vlada u političkom životu zemlje i zbog velikih problema koji čekaju odgovore“, rekao je Jovanović novinarima u Beogradu.

Pošto je glasao na parlamentarnim i lokalnim izborima, Jovanović je kazao da su izbori teški i „zbog toga što je od prvog dana kampanje jasan njihov ishod“.

„Na činjenicu da će (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić izaći kao apsolutni pobednik izbora ne utiče samo ono što je uradio za ovu zemlju ili ono što je pogrešio, nego utiče i nedostatak snage i spremnosti u delu političke scene da preuzme svoj deo odgovornosti“, naveo je Jovanović.

On je rekao da je „dao sve od sebe da društvu kaže kojim putem treba da krene“ i dodao da mu je „žao što ono (društvo) kroz ove izbore ne kreće odlučnije u susret problemima, sa jasnim planom“.

Jovanović je čestitao građanima na vladi i parlamentu koje će dobiti današnjim izborima i ocenio da je bojkot dela opozicije bio „loša odluka koja je samo dodatno kontaminirala odnose medju strankama i ljudima“.

„Ljudi moraju izaći (na izbore) jer smo mi narod sa istorijom koja nas opominje da je svaka ideja promene mimo razgovora ideja međusobnog sukoba, a to je poslednje što Srbiji želim. Zato treba izaći na izbore“, naveo je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari