Jovanović (Metla 2020): Bojkot je neodgovoran, kao glasanje za Belog Preletačevića 1Foto: FoNet

Član predsedništva Pokreta „Metla 2020“ i lider Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da je odluka o bojkotu neodgovorna i da podseća na glasanje za fiktivni lik Belog preletačevića na izborima pre tri godine.

Jovanović je gostujući u jutarnjem programu televizije N1 kazao da bojkot ne može da uspe, jer nema snage u društvu za vaninstitucionalnu borbu.

„Najbolje se po samom Savezu za Srbiju vidi koliko je odluka o bojkotu bila nepromišljena i preuranjena. Imate Šabac i Paraćin gde doskorašnji članovi ovog saveza idu na izbore, ali i delove opozicije koje nisu članice SzS takođe su najavile izlazak na izbore“, naveo je član predsedništva Pokreta „Metla 2020“.

Jovanović se složio da izborni uslovi jesu teški.

„Nikad nisu bili gori, ali ne vidim da bojkot, koliko god bio legitimna ideja, može da uspe jer nema energije, mladosti koja je potrebna Srbiji da iznese vaninstitucionalnu borbu nakon izbora, niti tako lošeg socio-ekonomskog stanja koje bi gladne ljude isteralo na ulicu“, kazao je on.

Lider DSS-a je dodao da onda ostaju dve varijante.

„Da se ili povučete iz politike, ili nastavite boj, ako nije kroz bojkot onda morate po ovim groznim uslovima. I pravite teljeme za neko buduće vreme“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari