Kostreš: Opredeljenjem za bojkot, birači pomažu Vučiću da učvrsti vlast 1Foto M.P. / Bojan Kostres

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i koordinator koalicije Vojvođanski front Bojan Kostreš izjavio je danas da vlast u Srbiji ne valja i da su izbori jedini način da se ona smeni demokratskim putem, evropskim sredstvima, bez obzira što izborni uslovi nisu fer.

„Protesti 1996. godine i 5. oktobra 2000. urodili su plodom jer su na njima građani branili svoju volju iskazanu na izborima. A kada se na ulici pravi politička promena, to je puč ili revolucija. Izlazak na ulice, nasilje nije prihvatljivo jer ono urušava demokratske institucije, urušava društvo i dovodi do sukoba“, naveo je Kostreš u saopštenju.

Dodao je da su i bakljade koje su organizovale pristalice Srpske napredne stranke (SNS) tokom poslednjih dana vanrednog stanja i trajanja policijskog sata takođe nasilje i upitao kako je moguće da se još ne zna ko je bio „poslodavac, odnosno nalogodavac tih bakljada“.

Ocenio je da greše oni birači koji svoje nezadovoljstvo žele da izraze bojkotom predstojećih izbora, jer ostankom kod kuće svi oni koji su protiv režima Aleksandra Vučića pomažu Aleksandru Vučiću da ima više glasova i više poslanika nego što bi ih inače imao.

Govoreći o opozicionom Savezu za Srbiju, Kostreš je ocenio da je teško održati savez u kojem se nalaze socijaldemokrate, kao što je Demokratska stranka, i „ekstremni desničari i Ljotićevci“.

„Takav savez nije savez ideje, nije savez koji želi da uradi nešto pozitivno. Ne znam kako Boško Obradović i Aleksandra Jerkov mogu da se dogovore oko bilo čega. Takve grupacije su unapred osuđene na propast“, rekao je Kostreš.

Vojvođanski front je koalicija vojvođanskih stranaka predvođena LSV-om koja će na predstojeće parlamentarne izbore izaći u koaliciji kao Ujedinjena demokratska Srbija, u kojoj su i Srbija 21, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari