Nalepnica "BOJKOT" (ni)je kriminal 1Foto: TW/ 1 od 5 miliona (Arhiva)

Zbog lepljenja nalepnice „BOJKOT“ na prostorije Turističke organizacije Apatin, dva dana pre glasanja na izborima koji su održani 21. juna 2020. godine, a što je zabeleženo bezbednosnim kamerama, petorica aktivista UG „BEZ STRAHA“ Apatin, pozvani su da u svojstvu građana daju informacije o izvršenju krivičnog dela iz člana 159 KZ, – sprečavanje održavanja glasanja. 

– I pored korektnog odnosa pripadnika policije, ne možemo se oteti utisku da je na delu progon političkih neistomišljenika i demonstracija sile „političkih pobednika“. Istine radi, biračko mesto broj 7 – Turistička organizacija, je posle dva dana otvoreno na vreme, na istom tokom izbornog dana nisu konstatovana nikakva sprečavanja glasanja niti je produženo vreme glasanja zbog prekida glasanja – stoji u saopštenju Udruženja građana Bez straha.

Oni objašnjavaju kako bi u tužilaštvu koje je izdalo nalog policiji da obavi razgovor sa građanima, morali bi znati da je glasanje samo jedna radnja izbornog procesa, da je logički neprihvatljivo da pet lica lepi jednu nalepnicu i da angažovanje policije za ovakve stvari predstavlja nepotreban gubitak i njihovog i našeg vremena.

– Postavlja se pitanje da li su te iste kamere radile i na dan izbora čime bi bila narušena tajnost glasanja. Dok su na svakom biračkom mestu vođeni dupli spiskovi ljudi izvan biračkog mesta, uz stalnu kontrolu i zloupotrebu medija, ucene i pritiska na birače da glasaju za vladajuće partije, zloupotrebe javnih resursa za potrebe vladajuće partije, isplate novaca da se glasa za vladajući režim i pored svih prijava, eto, nadležni su našli da se procesuira lepljenje nalepnice dva dana pre održavanja glasanja. Bravo za nalogodavce – poručuju iz Udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari