Novaković (DS): Svi koji izlaze na izbore Vučićevi su saučesnici 1Foto: printscreen rtv

Predsednik vojvođanskog odbora Demokratske stranke (DS) Nebojša Novaković rekao je da su sve partije i koalicije koje izlaze na predstojeće izbore „saučesnici“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U razgovoru za „Vreme“, on je naveo da je koalicija Ujedinjena demokratska Srbija „jednokratni projekat“ koji Vučiću treba da obezbedi „konstruktivnu opoziciju koja u Skupštini Srbije operetski viče ‘živela Evropa’, a pojedincima još jedan skupštinski mandat“.

Na pitanje kako će DS reagovati na eventualno rešenje kosovskog problema, odnosno eventualni celoviti sporazum izmedju Beograda i Prištine, on je rekao da se ta stranka neće opredeljivati prema tome iz prostog razloga što do sporazuma neće ni doći.

„Umesto traganjem za rešenjem i kompromisom, najodgovorniji ljudi u Beogradu i Prištini se isključivo bave čuvanjem i jačanjem svoje vlasti. Izgleda da proces ‘puzajuće samostalnosti Kosova’ svima odgovara“, rekao je Novaković.

Komentarišući zbivanja u Demokratskoj stranci, on je rekao da unutrašnja reforma te partije ne odgovara svima jednako i „otuda oni nezadovoljni svojim ličnim položajem u stranci ne shvataju da ona ne pripada pojedincima“.

„Mislim da će događaji koji slede pokazati da u DS-u nema struja, jer po svim ključnim pitanjima, od bojkota do opozicionog jedinstva, postoji ubedljiva podrška većine. Istina je samo da zagovornici drugačijih ideja jesu vidljiviji i glasniji u ‘medijima'“, rekao je Novaković.

Podsetio je da su ministar zdravlja i ministar državne uprave i lokalne samouprave, Zlatibor Lončar i Branko Ružić, imali važnu ulogu u organizaciji prevremene sednice Glavnog odbora Demokratske stranke i da to ne može biti izraz „dobrih namera“.

„Što se tiče kolega (koji su pokušali da organizuju prevremenu sednicu), niko ne treba da se vredja, biće dovoljno da se svom članstvu ne obraćaju sa naslovnica izrazito režimskih propagandnih glasila. U ovakvim situacijama, uvek bi trebalo da se pitate u čiju korist se odvijaju odredjeni događaji. Malo je naivnih da ne bi znali u službi kojih ili čijih interesa deluju“, rekao je Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari