NVO: Dostavićemo tužilaštvu snimak na kom žena sugeriše ljudima kako da glasaju 1Foto: Pixabay/Free-Photos

Udruženje za zaštitu zakonitosti i ustavnosti dostaviće tužilaštvu podatke o snimku koji kruži internetom na kojem jedna žena sugeriše većem broju ljudi kako da glasaju na parlamentarnim izborima održanim u nedelju, 21. juna, saopšteno je danas.

„Dobili smo informacije da je reč o kolektivnom glasanju jednog romskog naselja, a imamo informacije koji ih je autobuski prevoznik dovozio, kao i imena aktera sa snimka. Za glas je dobijano 1.000 dinara i paket. Tužilaštvo je već do sada moralo da preduzme određene istražne radnje koje bi vodile pokretanju krivičnog postupka, jer se očigledno radi o krivičnim delima koji se tiču povrede izbornog prava. Tužilaštvo mora da ispita tačnost informacija koje imamo“, ocenila je ta organizacija.

Udruženje u saopštenju dodaje da krivični postupak ne sme da se završi samo na kažnjavanju aktera sa snimka već je potrebno ići „ka vrhu piramide“.

„U pitanju nije incident, već organizovano kršenje izbornog procesa. Tokom izbornog dana u Šapcu su naši aktivisti obilazili biračka mesta. Na skoro svim izbornim mestima nalazila su se lica sa spiskovima i kriminogenog ponašanja. A u jednom momentu je došlo i do verbalnog napada na predsednika udruženja i aktiviste koji su se nalazili sa njim“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari