Paroški (Zdrava Srbija): Sprovešćemo decentralizaciju 'Srpske Vojvodine' 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Poslanički kandidat koalicije Zdrava Srbija – Bolja Srbija Milan Paroški kazao je danas da je glavni zadatak te koalicije da sprovede „stvarnu i funkcionalnu decentralizaciju i demetropolizaciju Srpske Vojvodine“.

„Prvi put posle 172 godine, Srbi iz Vojvodine koji čine 90 odsto stanovništva severne srpske pokrajine imaju za koga da glasaju – za Zdravu i Bolju Srbiju“, rekao je Paroški.

Kako se navodi u saopštenju, ta koalicija će omogućiti ravnomerni razvoj i bolji životni standard svim građanima Vojvodine.

„Jedan od načina da se realizuje istinska decentralizacija je izmeštanje sedišta nekih državnih i nacionalnih institucija iz Beograda u gradove Vojvodine, poput Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva kulture i Ministarstva finansija“, kazao je Paroški.

On je dodao da je decentralizovana „Srpska Vojvodina – Srpski Srem, Srpski Banat, Srpska Bačka, a sutra i Srpska Baranja“.

„Ponosimo se time što je Novi Sad ‘svesrpska Atina’, ali kao što tvrdimo da nije samo Beograd Srbija, tako smatramo da ni Srpska Vojvodina nije samo Novi Sad. Srpska Vojvodina zaista postoji, zato se Zdrava i Bolja Srbija obraćaju isključivo Srpskoj Vojvodini, a narod može da bira samo između naše autentične i Srpske Vojvodine od vremena Đure Jakšića koji je 1848. godine dobrovoljno sa 16 godina ratovao za Srpsku Vojvodinu“, naveo je Paroški.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari