Pastor: SVM nije učestvovao na izborima na jugu Srbije, zabuna nastala zbog rednog broja 1Foto: J. Z. T.

Nosilac liste Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor izjavio je danas da je SVM izbornu kampanju vodio isključivo na teritoriji Vojvodine i u Beogradu i da nije učestvovao na lokalnim izborima u Vranju, niti bilo gde drugde u južnoj Srbiji.

„To što je izborna lista Grupa građana ‘Srpska desnica’ na lokalnim izborima u Vranju učestvovala pod rednim brojem četiri, što je bio broj pod kojim je SVM učestvovao na parlamentarnim izborima, velika je slučajnost. Pretpostavljamo da su birači koji su za njih glasali, najverovatnije na oba glasačka listića zaokružili broj četiri, što je razlog čudnog rezultata“, naveo je Pastor u pisanoj izjavi.

Pastor je dodao da je SVM postigao istorijski uspeh na izborima 21. juna zahvaljujući velikoj podršci Vojvođana i najavio da će kao regionalna stranka i stranka mađarske nacionalne zajednice nastaviti da i u budućnosti u pravi plan stavlja interese svojih birača.

Mediji su ranije javili da je SVM na parlamentarnim izborima u Vranju osvojio treće mesto po broju glasova, nakon što je 1.265 glasača podržalo tu listu.

Za SVM je, navodno, glasalo čitavo selo Neradovac kod Vranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari