Pokrajinski odbor LDP: Koalicija za mir čuva antifašističke vrednosti 1Foto: Logo

Pokrajinski LDP saopštio je da su ratovi devedesetih godina uništili našu kulturu suživota i od tada do danas u sve smo lošijim međuljudskim odnosima.

Navode da su posvećeni antifašistićkim vtednostima a da je Koalicija za mir, sa kojom izlaze na izbore, posvećena višenacionalnoj sredini kakva je Vojvodina.

– Sve dok je revizionizam živ i dok se razvija bez jačeg otpora, dotle ćemo mi u pokrajini gubiti ono što nas je činilo toliko posebnim, a to je miran život sa našim komšijama, koje god da su vere ili nacije. Sve dok ne promenimo tu ideološku paradigmu i dok nam nacionalizam bude sveprožimajuća vrednost, dotle će se i fašizam postepeno normalizovati – ističe Tanja Tabački iz LDP-a.

– Cilj nacionalizma je da svoje ideološke pretke oslobodi krivice za istorijsku odgovornost kolaboracije počinjene u II Svetskom ratu ili zločine počinjene tokom ratova devedesetih. Zato smo napravili Koaliciju za mir, sa manjinama koje su toliko važne i sa kojima nastavljamo zajedno da delujemo – poručuje Tabački.

Prema njenim rečima, antifašazam je vrednost za koju će se u Koaliciji za mir uvek boriti, a suživot u Vojvodini snaga, a ne slabost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari