Pokret 1 od 5 miliona traži od Vučića da ne pravi miting u Vranju 1Foto: V. Ristić

Pokret „1 od 5 miliona“ zahteva od predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića da obustavi pripreme za najavljeno „spontano okupljanje“ više hiljada ljudi 30. maja u Vranju, novom žarištu korone virusa, kojim Vučić planira da označi početak svoje predizborne kampanje.

Pokret tvrdi da SNS za okupljanje u Vranju planira, kao i do sada, da autobusima dovozi ljude iz drugih gradova.

Oni su ocenili da je opasno što svoje mitingovanje režim zakazuje baš u Vranju, koje poslednjih dana važi za žarište koronavirusa.

„Već smo videli na primeru Valjeva kako izgleda takvo režimsko poigravanje ljudskim životima, kada je na početku epidemije Vučić doveo „spontano okupljene“ da mu aplaudiraju ispred Krušika, a potom je ovaj grad postao srpski Vuhan“, navodi u saopštenju Pokret „1 od 5 miliona“ i pita ko će biti kriv ako nakon Vučićevog mitingovanja dodje do još većeg skoka broja novozaraženih ne samo u Vranju, već u celoj Srbiji.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

30 reagovanja na “Pokret 1 od 5 miliona traži od Vučića da ne pravi miting u Vranju”

  1. Nista vi ne brinite, vi se pozabavite sami sobom, ujedajte se jos zesce, onako…demokratski medju sobom, a pustite Vucica, on najbolje zna sta je dobro za zdravlje gradjana Srbije, ako struka kaze da nije bezbedno organizovati vece skupove, tako ce i biti…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.