Poverenik: Niko nije u obavezi da odgovara na pitanja stranačkih aktivista kada zakucaju na vrata 1Foto: Beta/Milan Obradović

Poverenik za informacije od javnog značaja Milan Marinović izjavio je danas da još nije imao uvid u sve dokumente kojima raspolažu stranački aktivisti koji idu od vrata do vrata u predizbornoj kampanji, i ponovo pozvao sve političke subjekte da poštuju privatnost podataka ličnosti građana.

Marinović je gostujući na RTS-u, povodom stranačkih predizbornih kampanja u kojima aktivisti obilaze građane u njihovim domovima, rekao da niko nije u obavezi da odgovara na pitanja niti da daje podatke, ali da niko ne može da zabrani ni ako neko to želi da učini.

On je rekao da su podaci koji mogu biti dostupni javnosti ime, prezime, adresa stana i starosno doba neke osobe, dok se svi ostali detalji, odnosno njihovo objavljivanje, smatraju povredom privatnosti.

Poverenik: Niko nije u obavezi da odgovara na pitanja stranačkih aktivista kada zakucaju na vrata 2

Marinović je rekao i da „u principu ne bi trebalo objavljivati ni lične podatke o osobama kod kojih je otkriven korona virus, i da ako je neko već u izolaciji nema opasnosti“.

„Treba poštovati njegovo pravo na privatnost. Drugo pitanje je ako neko pobegne iz karantina“, kazao je Marinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari