PSG podržao Deklaraciju o izborima Sindikata "Nezavisnost" 1Foto: PSG

Pokret slobodnih građana (PSG) u potpunosti podržava predloge i stavove navedene u Deklaraciji o izborima Sindikata „Nezavisnost“, saopštio je PSG, navodeći da će u svom budućem radu po pitanjima radnih prava i odnosa konsultovati taj sindikat i „promovisati njihove stavove kao legitimnih predstavnika radnika“.

Kao ciljeve koji su im zajednički sa Sindikatom „Nezavisnost“ PSG je istakao životnu perspektivu svih građana, razvojnu strategiju koja nije zasnovana samo na štednji države na potrebama građana penzijama, platama i subvencijama za strane investitore, plate i penzije od kojih se može pristojno živeti i ukidanje rada na određeno kao vida prekarnog rada.

Naglašeno je da će podudarnost stavova PSG i „Nezavisnosti“ omogućiti da se „konačno čuje i glas onih koje PSG stavlja na prvo mesto svoje politike, običnih građana koji se bore da prežive“.

Dosadašnja politika „skoro svih stranka“ koja se ogleda u „servilnom ponašanju“ prema stranim kompanijama koje ne poštuju elementarnu radnu etiku i prava zaposlenih „neprihvatljiva je“ za PSG.

„Niko nema pravo da uslovljava dobijanje posla članskom kartom u vladajućoj stranci i da partokratijom guši preostale kompanije u vlasništvu države, kao i institucije koje bi trebalo da budu korektivni faktor i nadgledaju izvršnu vlast“, saopšteno je.

Prvi zadatak PSG biće, kako se navodi,“insistiranje na uvođenju davno obećanih platnih razreda u javnom sektoru“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari