Santrač: Da se upravljanje NP Fruška gora vrati u nadležnist AP Vojvodine 1Fruška gora Foto: Wikipedia

Predsednica opštinske organizacije Vojvođanske partije u Šidu Dragana Santrač zatražila je danas da se nadležnost Javnim preduzećem „Nacionalni park Fruška gora“ vrati pod okrilje AP Vojvodine.

Kao razlog za to navela je jučerašnji vandalizam na Fruškoj gori, kada su nepoznate osobe iskidale putokazne table i ukrale drveni mobilijar, sto i klupe.

„Iako se ulazak u Nacionalni park Fruška gora od prošle godine naplaćuje, mi ne vidimo da je išta od tih para uloženo u očuvanje i obnovu ovog jedinog nacionalnog parka u Vojvodini. Učestale su krađe, uništavanje imovine, seča stabala, a mnogi ugostiteljski objekti u nacionalnom parku su zapušteni i ruinirani“, navela je Santrač u saopštenju za javnost.

Prema njenim rečima, ovo je još jedan od dokaza da o imovini Vojvodine treba da brinu Vojvođani, „jer su dokazali da mogu to da rade mnogo bolje nego oni kojima je Vojvodina samo sredstvo političkog potkusurivanja i ubiranja političkih poena pred izbore“.

Vojvođanska partija nastupa na predstojećim izborima u koaliciji sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine i Demokratskim savezom Hrvata u Vojvodini koja nosi naziv „Vojvođanski front“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari