Saša Radulović: Vlast kupuje podršku time što prodaje naše nacionalne interese 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Predsednik pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović izjavio je danas da je Ustavni sud ćutao 48 dana na protivustavno uvedeno vanredno stanje, sačekao da ono bude ukinuto i na kraju doneo odluku da nema pravni interes da se više bavi tim pitanjem.

„U suštini oni su samo kukavički sačekali da prodje vanredno stanje da bi se izvukli iz svega toga. Poštovani građani, problem u Srbiji je to što institucije ne rade svoj posao“, rekao je Radulović.

Naveo je da u Srbiji nema institucija već samo partijski postavljenih kadrova na rukovodećim radnim mestima koji uništavaju institucije i zbog toga nema vladavine prava.

On je pozvao građane Srbije da podrže taj pokret i time im daju priliku da uvedu red u Srbiju.

„DJB su suverenisti i mi ćemo uvesti red u Srbiju. Uvešćemo pravila koja su jednaka za sve, uvešćemo sistem koji je jači od svakog pojedinca. Sami ne možemo. Bez vaših glasova ne možemo“, izjavio je Radulović na redovnoj konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Naveo je da će tada moći da pokažu građanima da „nisu svi isti“, da se u Srbiji sve može promeniti, da joj ničija milostinja, niti pomoć sa strane nije potrebna, pa ni Rusije, ni Evropska unije, niti neke druge zemlje.

„Najbolji među nama moraju da dođu na vrh svih institucija da bi Srbija kao država jačala, da bi kao društvo jačali, da bi postali bogato društvo slobodnih ljudi“, naveo je dodajući da je to moguće zato što je Srbija bogata i jaka zemlja, koja ima pametne ljude, ali ima katastrofalnu vlast.

„Evo zbog toga već 30 godina propadamo. Zbog katastrofalne partijske vlasti, bilo da se radi o bivšoj vlasti ili sadašnjoj vlasti“, kazao je.

Kako je rekao, nemačka Vlada radi direktno u suprotnosti sa interesima građana Srbije.

„Srbija je postala kolonija i to pre svega Nemačke, koja u jagnjećoj koži Evropske unije uređuje po celom Balkanu, ne samo u Srbiji“, naveo je.

Ali po njemu, ljudi to ne znaju i još uvek imaju „romantičnu viziju“ Evropske unije kao da su to „neki dobri ljudi, altruisti“, koji će da nam pomognu.

„Situacija je potpuno drugačija. Radi se o okrutnim birokratama, koji se pojave ovde i koji nisu imuni na korupciju. Odnosno, oni su svi u nekim dilovima i arče pare iz Evropske unije preko zemalja kao što je Srbija i onda se ugrađuju u te poslove i svima njima je dobro“, rekao je Radulović.

Slična situacija, kako je istakao, je i sa Kinom i Rusijom i sa svakom drugom državom.

„Vlast kupuje podršku time što prodaje naše nacionalne interese bilo da se radi o metrou u Beogradu za koji su zainteresovani Francuzi ili da se radi o železničkoj mreži za koju su zainteresovani Rusi…“, rekao je lider DJB i dodao da se isto dešava i sa Evropskom unijom, koja sve to prikazuje kao pomoć, a u stvari tereti gradjane Srbije ogromnim kreditima i njihovim velikim interesima.

Ustavni sud danas je odbacio je inicijative za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o proglašenju vanrednog stanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari