SDA Sandžaka predala listu za parlamentarne izbore 1Foto: sda.rs

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka predala je danas Republičkoj izbornoj komisiji listu kandidata za parlamentarne izbore koju je potpisima podržalo više od 11.000 birača.

Lista nosi naziv „SDA Sandžaka – Dr Sulejman Ugljanin“, a na predstojećim izborima 21. juna, kako je ocenila „biće jedina sa prostora Sandžaka koja, nasuprot režimskim strankama, zastupa interese građana Sandžaka“.

Kandidat za narodnog poslanika SDA Sandžaka Enis Imamović, nakon predaje liste izjavio je da ova lista predstavlja autentičnu sandžačku opciju, koja ne želi da sudbinu gradjana Sandžaka prepusti izvršiocima velikosrpske politike.

„Naš program je dosledan svih ovih decenija i od toga ne odustajemo. Decentralizacija Srbije, specijalni status Sandžaka i vraćanje Bošnjacima statusa naroda su naša dobro poznata načela, koja su uz vladavinu prava i društvo jednakih mogućnosti osnova opstanka našeg naroda u Srbiji“, naveo je Imamović i dodao da su Evropske i NATO integracije put ka boljem životu za koje se SDA Sandžaka zalaže.

Imamović je pred novinarima posebno istakao da je Specijalni status predvidja Sandžak kao političko teritorijalnu celinu ravnopravnih građana i naroda koji u njoj žive, navedeno je u saopštenju SDA.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “SDA Sandžaka predala listu za parlamentarne izbore”

  1. SDA se zalaze da najbrojniji narod na ovim prostorima ima najmanju teritoriju, da nekadasnje otomansko carstvo ima legimitet na ovaj prostor kojim bi SDA vladao, legitimno je ubijati srbe u Sarajevu i izazvati rat ali srbi nemaju pravo na samoodbranu, vehabije su junaci a cetnici ubice,vekovima i kod Tita su govorili srpski a sada bosnjacki, to se „zove“ nacionalno budjenje koje nije postojalo pre nikada !!!?

  2. SDA Nikada nije bila vehbiska. Vehabija je vas miljenik Zukorlic koji je u vlasti i presednik odbora za obrazovanje

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.