Stamatović: Jačanjem domaće poljoprivrede zaustavićemo odlazak mladih sa sela 1Milan Stamatović Foto: Beta/Zdrava Srbija

Izgradnja infrastrukture, ali i obezbeđivanje kulturnih i zabavnih sadržaja u svim seoskim mesnim zajednicama su ključni uslovi da se mladi vrate i ostanu na selu, izjavio je danas predsednik Zdrave Srbije i nosilac liste koalicije “Zdrava Srbija i Bolja Srbija“ Milan Stamatović.

Dodao je da će Zdrava i Bolja Srbija, zahvaljujući dosadašnjem radu i iskustvu, predložiti konkretne ideje i programe za ostanak mladih ljudi u ruralnim područjima Srbije.

„Svim mladim bračnim parovima koji odluče da se vrate u seoska područja obezbedićemo bespovratnu jednokratnu finansijsku pomoć, ali i podsticaje za pokretanje poljoprivredne proizvodnje ili bavljenje seoskim turizmom“, rekao je Stamatović.

Istakao je da će, osim mladim porodicama, najviše pažnje biti posvećeno malim poljoprivrednim prozvođačima, kao i početnicima u tom poslu.

„Naša je obaveza da svim našim seljacima i farmerima vratimo dostojanstvo i da ojačamo domaću poljoprivednu proizvodnju jer jedino tako ćemo izvući državu iz ekonomske krize i zaustaviti odlazak mladih sa sela u velike gradove ili u inostranstvo“, ocenio je Stamatović.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Stamatović: Jačanjem domaće poljoprivrede zaustavićemo odlazak mladih sa sela”

  1. Jačanje poljoprivrede je, za njih iz vlasti, otvaranje teretana po selima, da mladi više ne moraju da idu u grad da jačaju. Otvoriće se nova radna mesta. U teretani.

  2. E, stvarno? Moderan covek,,prilagodjen modernim vremenima. To je skontao 2020e, ili je vec znao i 2019e?

  3. Još samo da ubede poljoprivrednike u ovo što pričaju. Ima samo jedna mala sitnica: ovo su pričali svi, ali bukvalno svi koji su dolazili na vlast, a čim dođu zaborave na seljaka. Ovo je čista laž. Zlatibor je nekada bio selo i to je trebao i da ostane, a sad je vašar i to vašar na kome novac „peru“ oni koji su ga stekli uglavnom na vrlo sumnjive načine. Gospodine Stamatoviću ništa Vam ne verujemo. Šteta što ćete potrošiti čestitog gospodina Ševarlića na Vaše laži

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.