SZS: Bojkot izbora u Čačku uspeo - SPS: Bojkot doživeo fijasko 1Foto: Narodna stranka

Gradska organizacija Savez za Srbiju (SzS) u Čačku ocenila je danas da je bojkot lokalnih izbora u tom gradu „uspeo“ i da je na te izbore izašlo 31 odsto građana, dok lokalni odor Socijalističke partije Srbije (SPS) ocenjuje da je bojkot „doživeo fijasko“.

„Jedva 36 odsto Čačana koji su izašlih na izbore jasan su pokazatelj šta Čačani misle o vladavini Srpske napredne stranke (SNS) i SPS. Ako se tom procentu oduzme oko pet odsto nevažećih listića, slobodno možemo reći da vlast gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića (SNS) i njegovih partija nemaju nikakav legitimitet u Čačku, niti podršku“ navodi se u saopštenju SzS.

SzS smatra da je SNS pokušala da lažira izborne rezultate u Čačku.

„Pokušaj SNS-a i SPS-a da lažiraju izborne rezultate, pre svega izlaznost, će jednog dana biti predmet ozbiljne istrage, a svi učesnici u ovom lažiranju – veštačkom ‘upumpavanju’ glasova – će jednog dana odgovarati za ova ozbiljna krivična dela“, piše u saopštenju.

SzS navodi da snimci na kojima se vidi da članovi biračkih odbora uveče na parkingu u blizini zgrade gradske uprave, preturaju po džaku koji je morao biti zapečaćen, „jasno dokazuju da su ovi izbori neregularni, da se menjala izborna volja građana i očigledno veštački podizala izlaznost“.

„Čačani sigurno nisu toliko glupi da poveruju da je u poslednja četiri sata izašlo skoro 20 odsto glasača, odnosno oko neverovatnih 9 odsto u poslednjem satu“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora SzS.

Gradski odbor SPS-a ocenio je da je bojkot u Čačku „doživeo fijasko“.

SPS navodi da je na predsedničke izbore pre tri godine u Čačku izašlo 51,6 odsto glasača.

„Sada je izlaznost bila 44,8 odsto. Dakle, opozicioni kapacitet u Čačku je 6,8 procenata. Šta vam to govori? Da sve opozicione stranke – Pokret Dveri koji je imao najveći broj odbornika u opoziciji i dve grupe građana zajedno mogu da računaju na 6,8 odsto glasačkog tela u Čačku“, rekao je predsednik gradskog odbora SPS-a Nemanja Trnavac novinarima.

Po zvaničnim podacima Gradske izborne komisije u Čačku je na lokalnim izborima učestvovalo 43.277 glasača, što je 44,81 odsto od ukupnog broja upisanih u birački spisak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari