Tadić: Pobedićemo na Vračaru 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je danas da će SDS nastaviti bojkot izbora na parlamentarnom nivou, a da će sa Novom strankom i Pokretom slobodnih građana učestvovati na izborima u beogradskoj opštini Vračar i nastaviti da razmatraju izlazak na ostale lokalne izbore.

Tadić je građanima Vračara poručio da će pobediti, navodeći da postoji samo nekoliko razloga više da se nastavi sa bojkotom.

„Socijaldemokratska stranka je odlučia da nastavi bojkot na republičkom nivou jer ne želi da daje legitimitet Vučićevom sistemu vlasti“, rekao je Tadić. On je coenio da bojkot lokalnih izbora znači bojkot građana, jer se na lokalu direktno odlučuje kako žive.

Tadić je rekao da je ovo vreme iskušenja i da je svaka odluka veoma važna i kompleksna. Najavljujući da će SDS, Nova i PSG učestvovati na lokalnim izborima na Vračaru sa listom „Oslobodimo Vračar“, Tadić je rekao da neće kao „neki“ koji su proglasiti bojkot praviti tajne liste.

On je ocenio da predstoji vreme kada treba sabirati snage opozicionih stranaka koje su ušle u parlament i one koje su ostale izvan parlamenta. Tadić je ocenio da predstojeći parlamentarni izbori nisu prelomni i da se situacija prelama na predsedničkim izborima, gde se obara „Vučićev sistem vlasti“, a da je važno do tada osvajati prostor slobode na lokalu. „Ovo je jedini način da se pobedi ovakav sistem. Osvajanjem malih zona slobode i odatle voditi političku kampanju i odatle napadati Vučićev sistem“, poručio je Tadić.

Predstavnik Nove stranke Aris Movsesijan rekao je da je ovo način da protiv Vučićeve nepolitike stranke predstave svoju politiku. On je naglasio da je na Vračaru uvek počinjalo da se sadi ono što je dobro u srpskoj politici.

„Neka ova lista bude klica koja će pokrenuti promene u Srbiji“, rekao je Movsesijan, naglasivši da na Vračaru opozicija pokazuje kako treba da se radi. Funkcioner Pokreta slobodnih građana Pavle Grbić ocenio je da je ova koalicija korak ka ukrupnjavanju opozicije i izrazio očekivanje da će 21. juna ostvariti jednu „malu pobedu“.

Tadić je rekao da je u toku dugotrajan proces ujedinjenja DS, a da on želi da se posle izbora i sa Novom i PSG govorei o nekoj vrsti integracije ili konfederacini stranaka.

Upitan o tome šta očekuje posle sednice GO DS, Tadić je rekao kako ne želi da komentariše unutrašnje stvari „svoje bivše stranke, ali da se tamo donose kompleksne odluke u demokratskom procesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari