U Kladovu, Negotinu i Boru naprednjaci osvojili ubedljivo najveći broj glasova 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Nešto manje od polovine upisanih birača glasalo je juče u opštini Kladovo.

Prema podacima kladovskog SNS-a na parlamentarnim izborima u ovoj opštini glasala su 10.723 birača ili 49,16 odsto od 21.813 građana upisanih u birački spisak.

Lista „Aleksandar Vučić- Za našu decu“ dobila je  najveću podršku  na svakom od 31 biračkog mesta koliko ih ima u ovoj opštini, tako da je 71,64  odsto građana glasalo za listu SNS.

Po broju osvojenih glasova druga je lista „Ivica Dačić Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma“ sa osvojenih 12,68 odsto, dok je izborna lista „Aleksandar Šapić -Pobeda za Srbiju“ dobila podršku  2,34 odsto birača.

Za ostalih 18 lista u opštini Kladovo glasalo je 14,34 procenta građana od ukupnog broja izašlih na parlamentarne izbore. Evidentirana su  272 nevažeća listića.

Prema nezvaničnim podacima u Negotinu je lista  “Aleksandar Vučić – Za našu decu” dobila  podršku 11.702 birača, odnosno 72,11 odsto, a lista SPS – JS 2.069 glasova, odnosno 12,75 procenata. Za razliku od Kladova u kojoj je na trećoj poziciji po broju osvojenih glasova bila izborna lista Aleksandra Šapića, u Negotinu je sa 2,53 odsto glasova treća lista „Za kraljevinu Srbiju“, a sve ostale liste imale su manje od dva odsto podrške glasača u Negotinu.

Portal „Bor 030“ objavio je takođe nezvanične rezultate po kojima je SNS sa 59,39 odsto glasova ostvarila ubedljivu pobedu.

I u Boru je lista SPS – JS druga sa 11,86 procenata dobijenih glasova, a treći je Šapić sa 4,77 procenata. Iznad tri odsto imala je još samo lista „Za kraljevinu Srbiju“ ( 3,22 odsto) dok su ostale liste bile ispod „crte“. Na redovnim parlamentarnim izborima u Boru je glasalo 51,03 odsto upisanih birača.

Podsećamo u Borskom okrugu ni u jednoj lokalnoj samoupravi nije bilo izbora za opštinske odnosno gradsku Skupštinu jer su Negotin, Bor, Kladovo i Majdanpek imali vanredne lokalne izbore 2017. i 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari