U Pirotskom okrugu do 10 sati izlaznost od 9 do 21 odsto 1Foto: Z. P.

U 7 sati otvorena su birаčka mesta u Pirotskom okrugu, osim na biračkom mestu 22 Rakita u babušničkoj opštini.

Do deset sati u Pirotu je glasalo 9, 2 posto birača, izjavio je predsednik GIK-a Jovan Milenković, naglašavajući da se izbri odvijaju bez problema.U Pirotu pravo glasa ima 47.312 stanovnika. Mogu da biraju izmedju 10 lista na lokalnom i 21 liste na parmanetarnim izborima. Glasanje je organizovano na 86 biračkih mesta u gradu i selima. Gradjani Pirota biraju 56 odbornika novog saziva Gradske skupštine.

U Babušnici je izlaznost do 10 sati bila 13 posto od upisanih birača Prema rečima predsednika OIK-a Nebojše Radovanovića, u 7 sati su otvorena sva biračka mesta, osim biračko mesto 22 u Rakiti kraj Babušnice.

“ Noćas su obijene prostorije škole u selu, odnete glasačke kutije i paravani, dok izborni materijal nije odnet. Sve je to prijavljeno policiji koja je izašla na lice mesta i ovo biračko mesto je otvoreno u 9 sati i 57 minuta i tada je počelo glasanje“ rekao je Radovanović.

U Babušnici ima 9.103 birača, koji će glasati na 44 biračka mesta. Građani ove opštine biraju 23 odbornika novog saziva lokalnog parlamenta od kandidata 6 izbornih lista.

U Beloj Palanci, prema informacijama predsednice OIK-a Jovane VIdanović, do 10 sati glasalo je 21 posto birača. U ovoj opštini upisano je 9.061 birač i oni će glasati na 37 biračkih mesta. Biraju se 29 odbornika lokalne skupštine sa tri izborne liste.

Prema rečima predsednika OIK-a u Dimitrovgradu Gajomira Đorđevića, izbori se odbijaju bez problema i do 10 sati glasalo je oko 18 posto upisanih birača.

Dimitrovgrad ima 9.393 birača koji će svoje biračko pravo ostvarivati na 23 biračka mesta. Oni biraju 29 odbornika opštinske skupštine sa 6 izbornih lista.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari