Užička odbrambena liga jedina grupa građana na lokalnim izborima u Užicu 1Foto: Mihailo Krstić/ Danas

„Nadamo se da će Užičani prepoznati prilku 21.juna i uključiti se u rešavanje problema, koje jedino oni mogu da reše“, kazao je za Danas Mihajlo Krstić, nosilac liste Užičke odbrambene lige (UOL).

Ta grupa građana je osnovana pre dve godine, radi rešavanja lokalnih problema – od komunalne infrastrukture, do aerozagađenja, zaštite reke Đetinje i drugih, a zalaže se da se „odluke koje se tiču građana Užica, donose u Užicu, a ne u Beogradu“.

UOL je jedina grupa građana koja će učestvovati na lokalnim izborima u Užicu i to samostalno sa listom „Užička odbrambena liga – Mihajlo Krstić – Počistimo Užice“, na kojoj su 23 kandidata od ukupno 67 odborničkih mesta, koliko ih ima užička skupština.

Njihova kampanja nije napadna, jedva je primetna u lokalnim medijima i na javnim mestima, a njen najveći deo se odvija na društvenim mrežama.

Mihailo Krstić, nosilac liste i ugledni užički advokat, podseća na to da je Liga dva puta predavala listu, pošto je prvi put odbijena zbog toga što 31 osoba, koja je potpisima podržala listu, nije bila upisana u jedinstveni birački spisak.

„Nismo mogli da dobijemo informaciju o tome koje su to osobe, ali uspeli smo da za desetak dana ponovo prikupimo oko 800 potpisa. Nismo ih skupljali presretajući ljude na ulicama, već isključivo u kancelariji UOL, mojoj kanelariji i prostoriji MZ Turica“, kaže za Danas Krstić.

Na listi, koja je pod brojem četiri na glasačkom listiću, dodaje, kandidovani su „Užičani koji nemaju mrlje u karijerama, imaju profesije i posao, koji su ostvareni i koji se ne plaše da će izgubiti posao zbog pripadnosti Ligi“.

„Ne znamo da li će Užičani dati glas za sebe i svoj grad ili će glasati za političke partije, jer nemamo takve procene. Kakogod da odluče, odluka će biti njihova, ali nema svrhe da UOL postoji bez Užičana“, poručio je Krstić.

Ukoliko predstavnici UOL budu izabrani za odbornike, navodi Krstić, oni će biti „glasnogovornici Užičana i kritičari onih kojiima će na prvom mestu biti partije i funkcije, a ne interesi građana“.

Snaga građana

„Jedino na lokalnom nivou građani mogu da reše svoje probleme, a kada pokažu snagu uvažavaće ih i oni koji predstavljaju vlast na republičkom nivou“, poručio je Krstić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari